Om Cervera

Cervera producerer specialiteter af frugt- og grøntkonserves på Kløvergaard i Rødding, Sønderjylland, hvor der også er lager og kontor. Cervera beskæftiger lokalt typisk ca. 15 medarbejdere.

Produktionen baserer sig både på råvarer fra Danmark og fra Middelhavslandene, som Cervera videreforarbejder og distribuerer til detailforretninger og til professionelle brugere i storkøkkener og på restauranter.

Historien

Cerveras rødder i Danmark går over 100 år tilbage og har en pudsig historie: Tilfældets veje førte omkring 1916 stifteren, Caesar Fernandez Cervera, en ung mand fra Galicien i Spanien, til København. På Frederiksberg slog han sig ned, stiftede familie og startede sin virksomhed.

Der var fremgang med både egenproduktion og med importerede varer, så Cervera flyttede til Gentofte nord for København, og i 1953 blev Cervera et familie-aktieselskab, A/S C. F. Cervera.

Derefter følger en årrække med både op- og nedgang, og da det blev nødvendigt med bedre lokaler, solgtes Cervera i 1972 til Sven Alnøe, som flyttede virksomheden til Sønderjylland. Næste generation, Steen Alnøe, har siden 1987 videreført Cervera som ejerleder.

Kløvergaard

Cervera-varerne produceres på Kløvergaard, et tidligere andelsmejeri, der ligger godt ude på landet i Sønderjylland, helt omgivet af marker. Produktion i Danmark har også den fordel, at vejen fra produktion til bord bliver så kort som muligt.

Kløvergaard er nu opdateret til nutidens krav til hygiejnisk og effektiv fødevareproduktion. Samtidigt synes vi, at de gamle mejeribygninger er charmerende og et dejligt miljø at arbejde i, og derfor er vi omhyggelige med at bevare dem godt.

 

Placeholder image

Placeholder image

Placeholder image

Cerveras Filosofi

Cervera trives godt med at være den lille i forhold til de store aktører i branchen. På grund af Cerveras beskedne størrelse kan vi ikke masseproducere men må konkurrere på at producere og levere gode varer – og det passer heldigvis også bedst til vores gemyt.

Vi kan heller ikke gå i priskrig, så det betyder, at Cervera-produkter på en eller anden måde altid skal være lidt bedre end de konkurrerende – enten skal indholdet være ekstra delikat, smagfuldt eller udsøgt, eller produkterne skal gerne præsentere sig særlig indbydende. Alt det gør vi os hver dag umage med.

Udover at producere de gode varer til forbrugerne gør vi også en dyd ud af at bevare de lokale arbejdspladser i et godt arbejdsmiljø, og i det hele taget at være en veldrevet virksomhed med god orden i tingene.

Et vigtigt mål er også at forblive en selvstændig virksomhed, sådan at vi kan bevare vores særpræg og traditioner. Resultatet er, at Cervera nu består af en gruppe kollegaer med typisk ganske høj anciennitet – og med masser af erfaring, kendskab til råvarer og færdigvarer og loyalitet til den ordentlige varekvalitet og gode service over for forbrugerne.