Kalamata oliven uden sten

Naturlig vineddike

Cerveras kalamata oliven fra Grækenland er solmodne og derfor naturligt mørke. Størrelsen er extra large hvilket betyder at der er mellem 201 og 230 oliven pr. kilo. Kalamata er vel nok den bedste spise oliven og fås i glas med og uden sten. Kalamata oliven er helt uundværlige til græsk salat og andre retter hvor oliven bruges.

Om Kalamata-oliven

Kalamata oliven er mørke kirsebærstore frugter, der er blevet brugt af grækere i tusinder af år, og ikke kun for deres gode smag, men også for deres ernæringsmæssige fordele.

Kalamata oliven er navngivet efter byen Kalamata i den sydlige del af Peloponnes i Grækenland, fordi disse oliven ikke findes andre steder.

Oliventræerne i Kalamata har meget større blade end andre typer af oliventræer, hvorfor træerne har nemmere ved at absorbere mere sol, som derfor giver olivene mere næring.

Oliven indeholder meget godt

Det er ikke nogen hemmelighed, at både læger og diætister kalder Kalamata oliven for noget af det sundeste man kan spise. Kalamata oliven er nemlig fulde af natrium, er rige på sunde fedtstoffer og indeholder antioxidanter.

Kalamata oliven indeholder en række gode vitaminer og mineraler samt har et højt indhold af jern og vitamin A. 

Derudover er kalamata oliven en god kilde til fiber, kalcium, Vitamin C, Vitamin A, Vitamin E og Vitamin K. Kalamata oliven indeholder også magnesium fosfor, kalium og Vitamin B.

Der er ingen grund til at være bekymret for deres høje fedtindhold, som er højt i betragtning til deres lille serveringsstørrelse, idet størstedelen af kalamata olivens fedt er enkeltumættede fedtstoffer, hvilket betragtet som det sunde fedt.

Naturlige antioxidanter

Ligesom en ren græsk olivenolie indeholder Kalamata-oliven phenolforbindelser, som er naturlige antioxidanter.

Det er netop disse forbindelser, der giver oliven dens unikke smag.

Disse forbindelser er i oliven og olivenolier meget stærke antioxidanter, som beskytter din krop mod skader fra miljøgifte såvel som frie radikaler.

Forskere tror også, at dette kan være årsagen til lavere forekomster af hjertesygdomme og nogle kræftformer for dem, der spiser en Middelhavsdiæt med oliven og olivenolie.

Forskere har også kunne konstatere, at en regelmæssig indtagelse af Kalamata oliven reducerer forekomsten af kronisk betændelse.

Vi bruger cookies

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, tilpasse indhold på hjemmesiden og forbedre vores markedsføring ved brug af anonymiserede data. Ved at klikke godkend, eller videre på siden, accepterer du hjemmesidens brug af cookies.

Back to top