Luksus

Oliven

Om Kalamata-oliven

Vidste du?

Kalamata oliven er mørke kirsebærstore frugter, der er blevet brugt af grækere i tusinder af år, og ikke kun for deres gode smag, men også for deres ernæringsmæssige fordele.

Kalamata oliven er navngivet efter byen Kalamata i den sydlige del af Peloponnes i Grækenland, fordi disse oliven ikke findes andre steder.

Oliventræerne i Kalamata har meget større blade end andre typer af oliventræer, hvorfor træerne har nemmere ved at absorbere mere sol, som derfor giver olivene mere næring.

Sundhedsfremmende effekter

Det er ikke nogen hemmelighed, at både læger og diætister kalder Kalamata oliven for noget af det sundeste man kan spise. Kalamata oliven er nemlig fulde af natrium, er rige på sunde fedtstoffer og indeholder antioxidanter.

Kalamata oliven indeholder en lang række sundhedsfremmende vitaminer og mineraler samt har et højt indhold af jern og vitamin A. Det siges, at et regelmæssigt forbrug af kalamata oliven kan hjælpe med at reducere risikoen for hjertekarsygdomme og forskellige former for kræft.

Derudover er kalamata oliven en god kilde til fiber, kalcium, Vitamin C, Vitamin A, Vitamin E og Vitamin K. Kalamata oliven indeholder også magnesiumm fosfor, kalium og Vitamin B.

Der er ingen grund til at være bekymret for deres høje fedtindhold, som er højt i betragtning til deres lille serveringsstørrelse, idet størstedelen af kalamata olivens fedt er enkeltumættede fedtstoffer, hvilket betragtet som det sunde fedt.

Naturlige antioxidanter

Ligesom en ren græsk olivenolie indeholder Kalamata-oliven phenolforbindelser, som er naturlige antioxidanter.

Det er netop disse forbindelser, der giver oliven dens unikke smag.

Disse forbindelser er i oliven og olivenolier meget stærke antioxidanter, som beskytter din krop mod skader fra miljøgifte såvel som frie radikaler.

Forskere tror også, at dette kan være årsagen til lavere forekomster af hjertesygdomme og nogle kræftformer for dem, der spiser en Middelhavsdiæt med oliven og olivenolie.

Forskere har også kunne konstatere, at en regelmæssig indtagelse af Kalamata oliven reducerer forekomsten af kronisk betændelse.

Hvad vi tilfør

Cervera Oliven

Hos Cervera ønsker vi at udmærke os fra andre leverandører af oliven, og dette gør vi ved at bruge gode kvalitetsråvarer og de rigtige krydderiblandinger for at sætte vores præg på et allerede fantastisk produkt.

Vi tilbereder blandt andet vores egen recept af lage af nordisk rapsolie og Provence krydderier, hvilket er med til at give vores oliven den karakteristiske smag - og lagen kan med fordel bruges til madlavning, hvor den blandt andet kan anvendes til stegning af forskellige kødretter eller til dressing.

 

Vi bruger cookies

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, tilpasse indhold på hjemmesiden og forbedre vores markedsføring ved brug af anonymiserede data. Ved at klikke godkend, eller videre på siden, accepterer du hjemmesidens brug af cookies.

Back to top