cervera

Middag

Kylling i Piccalilly-Sauce

Kylling i Piccalilly-sauce

2 personer

30 minutter

 

400 g. kylling

1 løg

3 fed hvidløg

2 spsk. Piccalilly

1 stk. hønsebouillonterning

1 dl. vand

250 ml. madlavningsfløde

80 g. spinat

1 pakke bacon i skiver

160 g. ris

½ bundt frisk persille

 

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  3. Fordel bacon på bagepapiret med et par centimeters mellemrum.
  4. Bag din bacon i den varme ovn i ca. 6-10 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med det efter 6 minutter. Det skal være gyldent.
  5. Tag bacon ud af ovnen og lad det køle af. Bræk det herefter i mindre stykker.
  6. Skær kylling ud i mindre fileter. Vend i salt/peber.
  7. Skær løg i både. Hak hvidløg fint.
  8. Varm en pande op med smør eller olie.
  9. Tilsæt løg og hvidløg til panden. Lad det sautere til det bliver blødt.
  10. Tilsæt kylling til panden. Lad det få farve på begge sider.
  11. Tilsæt herefter Piccalilly, vand og smuldret bouillonterning. Lad det simre ved lav varme til bouillonterningen er opløst.
  12. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt/peber.
  13. Kog ris efter pakkens anvisning.
  14. Inden servering vendes spinat i.
  15. Hak persille fint.
  16. Server din kylling i Piccalilly-sauce med kogte ris, sprød bacon og persille på toppen.

 

Opskrift udviklet af mummum.dk

Piccalilly med findelt blomkål

Remouladepuré

Piccalilly med findelt blomkål består af 5 slags råsyltede grøntsager; blomkål, gulerod, løg, porrer og agurk, som stykke for stykke er udvalgt, syltet og lagt i Cerveras egen sennep. Piccalilly er oprindeligt en engelsk fortolkning af syltede sydasiatiske grøntsager, hvor det blev brugt til at opbevare grøntsager i en længere periode. Cervera har brugt mange år på at finde præcis den rette råsyltningsmetode, så grøntsagerne beholder deres naturlige sprødhed og bevarer et bid, idet de bliver syltet uden opvarmning. Selve råsyltningsmetoden er omstændig og det kræver erfaring og håndelag for at kunne mestre denne metode med et godt resultat. Cervera er fortsat den eneste producent i Danmark, der stadig mestrer at råsylte grøntsager. I Piccalilly Findelt er grøntsagerne skåret i mindre stykker, men er fortsat sprøde og har lidt bid, hvorfor den er oplagt at benytte som hoveddelen i en luksus remoulade, hvor den blot blandes med lidt creme fraiche eller mayonnaise.

med Orientalsk Relish

Spaghetti med blåmuslinger

Ingredienser
1 pakke blåmuslinger
1 stort løg
3 fed hvidløg
2 spsk. Olivenolie
2 dl. Hvidvin
1 flaske Orientalsk Relish
1 bundt persille
2 dl fløde
400 g spaghetti
revet parmesan
lidt chiliflager

Fremgangsmåde

Skyld muslingerne i koldt vand. Bank de muslinger, som har åbnet sig, hårdt i bordet. Hvis de ikke lukker sig, kasseres de. Kassér de muslinger, der allerede er gået i stykker.

Sæt en stor gryde i letsaltet vand over til spaghetti, og kog spaghettien i det antal minutter, som er angivet på pakken.

Hak løget fint og pres hvidløgene.

Varm olien op i en stor gryde, og svits løget til det er gyldent og næsten gennemsigtigt.  

Tilsæt hvidløgene og svits i 20 sekunder.

Tilsæt muslinger og hvidvinen. Kom låg på og lad det dampe i 5-10 min. til alle muslinger har åbnet sig.

Tilsæt Orientalsk Relish, persille, fløde og lidt chiliflager.

Hæld den færdige spaghetti i en sigte, og kom den op i gryden med blåmuslingerne.

Rør det hele godt sammen og smag til med salt og peber.

Servér straks med persille og parmesan på toppen.

Orientalsk Relish

Sur-Sød

Cerveras Orientalske Relish er en sur-sød relish lavet af agurk, tomat, syltede løg og rød peber. Cerveras Orientalske Relish er med dens kraftige smag perfekt til at komplimentere eller tilsætte smag til de retter, den anvendes til såsom retter med rødder i det orientalske køkken, som marinade til kød eller til at give det ekstra pift til pastasaucen.

Vi bruger cookies

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, tilpasse indhold på hjemmesiden og forbedre vores markedsføring ved brug af anonymiserede data. Ved at klikke godkend, eller videre på siden, accepterer du hjemmesidens brug af cookies.

Back to top